Tallinki aktsia tegi spekulatsioonide järel suure lennu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Megastar.
Tallink Megastar. Foto: Tallink/Andres Raudjalg

Tallinki aktsia tõusis kolmapäeval päeval 5,41 protsenti 1,170 euroni kui Äripäev avaldas, et Tallink on alustanud läbirääkimisi ülevõtjaga.

Kolmapäeval kirjutas Äripäev, et Tallink on alustanud läbirääkimisi ülevõtjaga ning sõlmitud on esialgased lepingud. Ülevõtupakkumise täpsem sisu selgub jaanuari lõpus. Tallinki aktsiaga sooritati enne kella kolme 185 tehingut käibega 811 600 eurot, mille tulemusel tõusis aktsia 5,41 protsenti 1,170 euro tasemele.

Juulis teatas Tallink, et on alustanud protsessi võimalike strateegiliste valikute leidmiseks, mis võib olla seotud uute tuumikinvestorite kaasamisega ning finantsnõustajaks nimetati Citigroup Global Markets Limited.

Tallinki börsiteate kohaselt sai Baltic Cruises Holding, L.P., millele kuulub Tallinkist 16,1 protsenti ja Baltic Cruises Investment L.P., millele kuulub laevafirmast 5,51 protsenti, 6. juulil aktsiate eelisostuõiguse Citigroup Venture Capital International Growth Partnership (Employee) II L.P.-lt. Lisaks nõustusid kolm ettevõtet neile kuuluvaid aktsiaid võõrandama vaid ühiselt, samas proportsioonis ja samadel tingimustel.

Kokku kuulub kolmele ettevõttele Tallinkist 23,68 protsenti ehk 158,6 miljonit aktsiat. Aktsiapaki hind võiks olla umbes 150 miljonit eurot.

2012. aasta oktoobris omandas Baltic Cruises osaluse Tallinkis. Sama aasta detsembris teatas Tallink, et Baltic Cruises oli Citi Venture Capital International Advisorsi nõustatava fondi CVCI Growth Fund II tütarettevõte.

Tallink Grupi suurim omanik on 38 protsendiga Ain Hanschmidti, Enn Pandi ja Kalev Järvelille investeerimisfirma Infortar AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles