Amazon teenis tänu Trumpi maksureformile rekordkasumi (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni jaotamiskeskus.
Amazoni jaotamiskeskus. Foto: Aaron Chown/PA Wire/PA Images/Scanpix

Maailma suurim internetikaubamaja Amazoni kasutas ära USA uut maksseadust ja eelkõige tänu sellele kasvas kasum kaks korda rekordilisele 1,9 miljardile dollarile ning lubab palgata uusi töötajaid.

Amazoni aktsia hind hüppas täna eelkauplemisel (Amazon avaldas eelmise kvartali majandustulemused eile hilisõhtul, pärast börsipäeva lõppu) 5,6 protsenti 1468 dollarini. See hinnatõus suurendas maailma rikkaima inimese, ettevõtte asutaja ja juhi Jeff Bezosi vara väärtust enam kui kuue miljardi dollari võrra 122 miljardi dollarini.

Tänu uuele maksuseadusele vähendas ettevõte oma tulevasi maksukohustusi 789 miljoni dollari võrra. Uuest aastast kehtima hakanud maksuseadus alandas ettevõtete tulumaksu 21 protsendile võrrelduna varasema 35 protsendiga. Erinevalt Apple’ist, kes plaanib pea kogu oma välismaal oleva vaba raha ära kulutada, Amazonil seda ei ole ja ühekordne maksuamnestia neile erilist mõju ei avalda.

«Meie välismaal teenitud kasumi koju toomise maksustamine pole meie jaoks teema,» ütles majandustulemuste avaldamise järel toimunud konverentsikõnel Amazoni finantsjuht Brian Olsavksy. «See johtub faktist, et me oleme rahvusvahelisel areenil tugeva investeerimise faasis,» selgitas ta.

Oslavsky rääkis, et Amazon jätkab personali, kelle arv kasvas eelmise aasta lõpuks 566 000-ni. Eelmisel aastal kasvas nende töötajate arv 566 000 töötajateni, kaasa arvatud toidupoodide keti Whole Foods ülevõtmisega tulnud töötajad.

Amazoni neljanda kvartali kasvas rekordilise 60,5 miljardi dollarini. Rekord tuli peamiselt tänu Whole Foods, mida kutsutakse ka hipsterite paradiisiks, ülevõtmisele, mis lisas käibele 4,5 miljardit dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles