HKScani kahjum kasvas 12 korda (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScani tegevjuht Jari Latvanen.
HKScani tegevjuht Jari Latvanen. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi omaniku ning Põhjamaade suurima toidutootja HKScani eelmise aasta kahjum kasvas 11,8 korda 42,4 miljoni euroni võrrelduna 3,6 miljoni euro suuruse kahjumiga 2016. aastal.

Kontserni käive kahanes 3,4 protsenti 1,8 miljardi euroni, selgub ettevõtte maajndusaruandest.

Ettevõtte Balti üksuste tegevuskasum (EBIT) kahanes pea kolmandiku võrra 4,4 miljoni euroni võrrelduna 6,2 miljoni euroga 2016. aastal. Regiooni üksuste käive kasvas 0,6 protsenti 158,7 miljoni euroni.

HKScani Balti üksustesse kuuluvad lisaks Rakvere Lihakombinaadile veel Läti lihatootja Rigas Miesnieks ning Leedu lihatootjad Jelgava ning Klaipedos Maistas. Rakvere Lihakombinaadis on praegu käimas tapamaja töötajate tähtajatu streik, millega nõutakse palgatõusu.

HKScani aktsia hind kerkis Helsingi börsil kauplemispäeva alguses 1,3 protsenti 3,05 euroni. Aasta algusest on väärtpaber odavnenud 1,6 protsenti, aastaga 2,8 protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles