Dramaatiline nädal börsidel

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplejad Chicago optsioonibörsil eelmisel teisipäeval.
Kauplejad Chicago optsioonibörsil eelmisel teisipäeval. Foto: Scott Olson / AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide ja globaalsete aktsiaturgude jaoks oli möödunud nädal üle aastate üks turbulentsemaid. Olulisemad aktsiaindeksid langesid nädala kokkuvõttes üle viie protsendi, see on suurim langus alates 2016. aasta jaanuarist. Nädal lõppes siiski positiivselt – indeksid kerkisid reedel 1,4 protsenti –, aga enne seda tõusu oli nädalane kukkumine suurim alates 2008. aasta oktoobrist, ehk siis finantskriisi ajast.  

Erinevalt 2016. aasta jaanuaris ja veebruaris toimunud börsilangusest, mille põhjuseks oli naftahinna tõus ja kartus, et Hiina majanduskasv aeglustub liiga palju, pole praegu selget vastust küsimusele, miks olukord on selline, nagu see on. Seetõttu on keeruline ka prognoosida, millal närvilisus lõpeb.

Mitmed investorid ja analüütikud näitavad näpuga komplekssete börsil kaubeldavate fondide ja masinkauplemise strateegiate poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles