LHV plaanib maksta 4,1 miljonit eurot dividende

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pangahoone Tallinnas
LHV pangahoone Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu

LHV Groupi juhatus tegi aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta eelmise aasta eest dividende 4,1 miljonit eurot ehk 0,16 eurot aktsia kohta.

LHV Groupi juhatus tegi aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta 2017. aasta eest dividende 0,16 eurot aktsia kohta, kokku summas 4,1 miljonit eurot, kanda kohustuslikku reservkapitali 1 miljon eurot ja lisada aruandeperioodi aktsionäri emaettevõttele omistatav kasum summas 14,5 miljonit eurot eelmiste perioodide jaotamata kasumile, teatas LHV börsile.

Dividendiõiguslike aktsionäride nimekiri fikseeritakse 26. aprillil arveldussüsteemi tööpäeva lõpu seisuga. Sellest tulenevalt on aktsiatega seotud õiguste muutumise päev (ex-päev) 25. aprill. Alates sellest kuupäevast ei ole aktsiad omandanud isik õigustatud saama dividende 2017. majandusaasta eest. Dividendid makstakse aktsionäridele 27. aprillil.

Samuti esitas LHV Groupi juhatus nõukogule grupi 2017. aasta auditeeritud aastaaruande, mille nõukogu 23. veebruaril ka heaks kiitis. Auditeeritud aruandes ei ole finantstulemuste osas võrreldes 6. veebruaril avalikustatud majandustulemustega erinevusi.

LHV Groupi 2017. aasta maksueelne kasum ulatus 23,4 miljoni euroni ning puhaskasum 22,2 miljoni euroni. Maksueelne kasum kasvas võrreldes eelmise aastaga 16 protsenti. Neto intressitulud kasvasid 18 protsenti ning neto teenustasutulud 16 protsenti.

Finantstulud kahanesid 25 protsendi võrra. Grupi puhastulu oli 58,7 miljonit eurot ning kasvas võrreldes eelmise aastaga 16 protsenti. Tegevuskulud olid 31,9 miljonit eurot ja kasvasid aastaga 10 protsenti. Grupp täitis 2017. aasta alguses avalikustatud finantsprognoosi.

LHV Group on finantskontsern ja kapitali pakkuja. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV -s töötab ligi 350 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 128 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 178 000 aktiivset klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles