Vitamiinimüüja hagi Tallinna börsile pääsemiseks jäi rahuldamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitamiinide ja mineraalainete piisavus tagab korraliku rakutasandi ja närvisüsteemi toimimise.
Vitamiinide ja mineraalainete piisavus tagab korraliku rakutasandi ja närvisüsteemi toimimise. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Börsi vahekohus tegi esmaspäeval otsuse jätta rahuldamata Meravita kaubamärki kasutava AS-i Medical Pharmacy Group hagi Nasdaq Tallinn AS-i vastu, milles grupp soovis oma aktsiate Tallinna börsil kauplemisele võtmist.

Vahekohus otsustas jätta hagi rahuldamata, jätta menetluskulud AS-i Medical Pharmacy Group kanda ja mõista ettevõtelt välja Nasdaq Tallinn AS-i tasutud vahekohtutasu ja esindajakulude tasu, teatas Nasdaq Baltic.

Oktoobris Tallinna börsi poolt kauplemisloata jäänud toidulisandimüüja AS Medical Pharmacy Group esitas 3. novembril Tallinna börsi vahekohtule hagiavalduse, milles soovis oma aktsiate Tallinna börsil kauplemisse võtmist.

Nasdaq Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon otsustas oktoobris peale taotluse arutelu keelduda Meravita kaubamärgi all toidulisandite müüja AS-i Medical Pharmacy Group B-aktsiate kauplemisele võtmisest First North turul.

Noteerimis- ja järelevalvekomisjoni hinnangul ei olnud Medical Pharmacy Groupi finantsseisund, majandustegevus, juhtimine ning aktsionäride plaanitav struktuur ja õigused kogumis kohased avalikult kaubeldavale ettevõttele.

Komisjoni hinnangul võisid AS-i Medical Pharmacy Group finantsseisund, juhtimine, reputatsioon ja teised olulised asjaolud kogumis kahjustada nii investorite huve kui ka First Northi ja börsi mainet.

Börsi hinanngul oli oluline meeles pidada, et kauplemisele võtmine on lisaks avaliku kauplemise võimaldamisele börsi kauplemissüsteemis ka sõnumiks nii kodumaistele kui ka rahvusvahelistele investoritele selle kohta, et nimetatud väärtpaberid ja nende emitent vastavad kindlatele kriteeriumitele.

Meravita kaubamärki kasutav toidulisandite müümisega tegelev AS Medical Pharmacy Group alustas juulis ettevõtte aktsiate avalikku esmapakkumist, soovides kaasata 19 protsendi ettevõtte eest 4,1 miljonit eurot.

Eelmisel aastal teenis ettevõte müügitulu 62 600 eurot ning kahjumit 525 200 eurot. Prospektis avaldatud prognoosis kasvab ettevõtte tulu tänavu 395 000 euroni, järgmisel aastal 3,4 miljoni, 2019. aastal 14,3 miljoni ning 2020. aastaks 25,4 miljoni euroni.

Medical Pharmacy Groupi eesmärgiks oli kasutada emissioonist saadavat tulu tootearenduseks 1,3 miljonit, müügiks ja turunduseks 500 000 eurot, tootmislabori uuendamiseks ja tootmisvõimekuse suurendamiseks 700 000 eurot, Läti, Leedu, Poola ja Soome turule laienemiseks 700 000 eurot, kõikide laenude tagasimaksmiseks summas 634 000 eurot ning Kassi 19 asuva kinnistu väljaostuks ja projekteerimiseks 135 000 eurot.

AS Medical Pharmacy Group peamine tegevusala on möödunud aasta majandusaasta aruande alusel personaliseeritud toidulisandite arendamine, tootmine ja müük ning eesmärk on arendada ettevõttest ravimite tootmise ettevõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles