Hirm andmetehnoloogiate ees pani börsid langema

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki logo.
Facebooki logo. Foto: THOMAS WHITE/REUTERS/Scanpix

Ühendriikide börsid alustasid uut nädalat tugeva langusega, tundes muret Facebooki ja teiste andmepõhiste tehnoloogiafirmade tuleviku pärast ning valmistudes riigi keskpanga esimeseks tänavuseks intressimäärade tõusuks, kirjutab Äripäev.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 1,35 protsenti madalamale, 24 611 punktile. Nasdaq Composite vajus tehnoloogiasektori nõrkuse tõttu enim, 1,84 protsenti, jõudes 7344 punktile. S&P 500 kahanes 1,42 protsenti, maandudes 2713 punkti tasemele. Lisaks langes S&P 500 juba teist korda sel kuul alla oma 50 päeva libiseva keskmise ning andis sellega märku tehnilisest nõrkusest.

Päeva kõige olulisem langeja oli kahtlemata Facebook (-6,77 protsenti), millelt Euroopa Liidu ja USA parlamendisaadikud ja järelevalveasutused nõuavad selgitusi seoses 50 miljoni kasutaja andmete sattumisega Trumpi ja Brexiti kampaaniates osalenud analüütikafirma Cambridge Analytica kätte.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles