LHV soovitus Tallinna Vee aktsiale: müü

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

LHV panga vanemanalüütiku Kristo Oidermaa hinnangul toob konkurentsiameti ja Tallinna Vee vaidlus investori ja ka vee-ettevõtte jaoks kaasa eelkõige teadmatuse tuleviku ees.


Praegu tegutseb Tallinna Vesi eelmise aasta tariifide alusel ning seetõttu on ka ettevõtte kasumlikkus püsinud korralik. Ettevõte ise on esitanud taotluse tariifide tõstmiseks.

«Samas püsib pidevalt risk, et konkurentsiameti nõudel tuleb veetariife langetada, ning see takistab ettevõtte tegevust just pikaajaliste tegevusplaanide väljatöötamisel,» märkis Oidermaa.

Tema sõnul kajastub kindlasti Tallinna Vee aktsiahinnas juba osa tariifide muutuse riskist.

«Kui seni on poliitikud ja konkurentsiamet avalikult vihjanud 25-protsendilisele tariifide langusele, siis arvestades, et suur osa kulubaasist on püsikulud, võib Tallinna Vee puhaskasum tariifide languse mõjul pooleks kukkuda.

Seega võiks 25-protsendiline tariifide langus tõesti kaasa tuua 50-protsendilise vähenemise ettevõtte makstavates dividendides. LHV panga soovitus seoses Tallinna Vee aktsiatega on: müü!»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles