Hiina ja USA loobumine kaubandussõjast saatis Aasia aktsiad tõusuteele

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo
Tokyo Foto: Shizuo Kambayashi/AP

Pärast seda, kui USA rahandusminister Steven Mnuchin ja Hiina asepeaminister Liu He leppisid laupäeval toimunud läbirääkimistel kokku, et lõpetavad üksteise kaubandussõja ja tariifidega ähvardamise, läksid tõusuteele ka aktsiaturud.

USA S&P mini futuurid ESc1 tõusid esmaspäeval Aasia turgudel 0,60 protsenti. MSCI Aasia indeks väljaspool Jaapani .MIAPJ0000PUS tõusis varajases kauplemises 0,55 protsenti. Hong Kongi Hang Seng .HSI tõusis ühe protsendi, Taiwani .TWII 1,1 protsenti ja Hiina .CSI300 0,4 protsenti, vahendab Reuters.

Jaapani Nikkei .N225 tõusis 0,4 protsenti.

USA ja Hiina teatasid laupäevases ühisavalduses, et kaubanduskõnelustel jõuti üksmeelele meetmete osas, mis vähendavad oluliselt Ühendriikide kaubandusdefitsiiti.

Esialgu pole mingeid muid üksikasju siiski täpsustatud, mis USA ajakirjanduse hinnangul näitavat seda, et Ühendriikidel ei õnnestunud kõiki oma nõudmisi läbi suruda.

Washingtonis peetud kaubanduskõneluste delegatsioone juhtisid USA rahandusminister Steven Mnuchin ja Hiina asepeaminister Liu He, keda peetakse president Xi Jinpingi peamiseks nõunikuks majandusküsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles