Tallink lisab piletihinnale kuni 8-eurose kütuse lisatasu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev Victoria.
Tallinki laev Victoria. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Seoses kütusehinna suure tõusuga maailmaturul lisab Tallink piletihinnale kuni 8-eurose kütuse lisatasu, teatas ettevõte. Lisatasu hakkab kehtima alates 1. juunist tehtavatele broneeringutele.

AS-i Tallink Grupp müügi- ja turundusdirektori Peter Roose sõnul sõltub ajaperiood, mil lisatasu kehtib, kütusehinnatrendidest maailmaturul. Lisatasu kehtestamine on tema sõnul selgelt vastumeelne, kuid tänast kütusehinda silmas pidades hädavajalik tegevus.

Laevafirma teatel on laevakütuse hind maailmaturul alates 2009. aasta algusest tõusnud 203 protsenti ning 2011. aasta viie kuu jooksul 25 protsenti.

Kütuse lisatasu ühe reisija kohta Tallinna-Helsingi, Tallinna-Stockholmi, Riia-Stockholmi, Turu-Stockholmi ja Helsingi-Stockholmi laevaliinidel hakkab olema 2 eurot sõltumata sellest, kas tegu on ühesuunareisi või kruiisiga. Helsingi-Rostocki laevaliini kütuse lisatasu reisija kohta tuleb 8 eurot ühe suuna ning 16 eurot edasi-tagasi reisi eest, sest tegemist on märgatavalt pikema reisiga, kus ka tarbitava kütuse maht on palju suurem.

Kütuse lisatasu hakkab kehtima alates 1. juunist 2011 tehtavatele uutele broneeringutele, varem ostetud reisidele kütusetasu juurde ei lisata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles