Olympicu aktsia hüppas viie aasta kõrgeimale tasemele

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympic EG esimene kauplemispäev Tallinna börsil 2006. aasta oktoobris.
Olympic EG esimene kauplemispäev Tallinna börsil 2006. aasta oktoobris. Foto: MIHKEL MARIPUU / PM/EMF

Tallinna börsi noteerimiskomisjoni eilne otsus mitte lubada kasiinokompaniil Olympic EG noteerimist lõpetada pani täna aktsia hinna rallima.

Olympicu aktsia hind hüppas börsipäeva lõpuks 7,6 protsenti 2,05 euroni. Nii kõrge oli väärtpaberi hind viimati viis aastat tagasi, 2013. aasta juulis. Nii suurt tõusu nägi aktsia aga üle kaheksa aasta tagasi, 2010. aasta aprillis. Aktsia käive oli 344 634 eurot.

Aktsia hinnatõusu põhjuseks on ilmselt spekulatiivsete investorite lootusele, et Olympicu ülevõtja Novalpina Capital teeb aktsiale kõrgema pakkumise. Riskifond teatas, et plaanib pärast 90 protsendilise osaluse saavutamist teha ülejäänud aktsiate eest õiglase hüvitise eest ülevõtmise ja seejärel noteerimise lõpetamise.

BNS teatas, et mõned ettevõtte väikeaktsionärid, kes ei ole soovinud oma osalust Olympicus pakutud 1,9 euroga aktsia eest loovutada, on teatanud, et nad sooviksid saada aktsia eest 2,3-2,5 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles