Mitu Tallinna Sadama juhti on juba aktsiaid märkinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama nõukogu liige Üllar Jaaksoo märkis 3000 aktsiat.
Tallinna Sadama nõukogu liige Üllar Jaaksoo märkis 3000 aktsiat. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Sadama aktsiate märkimisest on seni teatanud kolm Tallinna Sadama nõukogu liiget ning ettevõtte finantsjuht.

Börsiemitentidega seotud isikutest on seni märkinud 14 000 aktsiat nõukogu liige Urmas Kaarlep ning tema abikaasa Aime Kaarlep on märkinud 14 100 aktsiat. Nõukogu liige Üllar Jaaksoo on märkinud 3000 aktsiat ja nõukogu liige ning majandusministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas on märkinud 12 586 aktsiat, selgub finantsinspektsiooni andmetest.

Aktsiaid on märkinud ka Tallinna Sadama finantsdirektor Marko Raid.

AS-i Tallinna Sadam aktsiaid saab märkida kolmapäeval kella 14-ni, Eesti eraisikutel ja ettevõtetel on võimalik märkimisavaldusi esitada hinnaga 1,80 eurot pakutava aktsia kohta.

Jaeinvestorite poolt märgitavate aktsiate kogus ei ole piiratud, märkida saab aktsiad vastavalt oma ostusoovile. Ülemärkimise korral on ettevõtte eesmärk tagada miinimumjaotisena igale aktsiaid märkivale Eesti jaeinvestorile vähemalt 1000 ettevõtte aktsiat ning seda kogust ületavas osas proportsionaalselt vastavalt ülemärkimise tulemustele ja jaotise astmete osakaaludele, teatas Tallinna Sadam.

Märkimistulemused, lõplik aktsia hind ja pakutavate aktsiate jaotus tehakse aktsiate avaliku pakkumise korraldajate ja ettevõtte poolt teatavaks eeldatavalt sel neljapäev, 7. juunil. Aktsiate eeldatav esimene kauplemispäev on nädala pärast, 13. juunil.

Tallinna Sadama aktsiate avalik märkimine algas 25. mail, mil ettevõte avalikustas prospekti ja esitas noteerimisavalduse ettevõtte aktsiate noteerimiseks Nasdaqi Tallinna börsil.

Aktsiate esmase avaliku pakkumise raames emiteerib Tallinna Sadam kokku 75 404 968 uut aktsiat ja ettevõtte senine ainuaktsionär Eesti Vabariik pakub täiendavalt kuni 11 300 000 Tallinna Sadama aktsiat.

Tänavu aprillis ettevõtte senise ainuaktsionäri Eesti Vabariigi poolt kinnitatud dividendipoliitika seab ettevõtte eesmärgiks maksta aastatel 2019–2020 aktsionäridele netodividende vähemalt 30 miljonit eurot aastas ning alates aastast 2021 vähemalt 70 protsenti eelmise aasta puhaskasumist.

Aktsiate institutsionaalse pakkumise kaaspeakorraldajad on Citigroup Global Markets Limited ja Carnegie Investment Bank AB ning kaaskorraldajad, Erste Group Bank ja Swedbank. Eesti residentidele suunatud jaepakkumise kaaspeakorraldajad on Swedbank ja LHV Pank.

AS-i Tallinna Sadama esmase avaliku pakkumise prospekt koos lisaga ning eesti- ja venekeelne prospekti kokkuvõte on allalaetav veebilehelt investor.ts.ee. Jaeinvestorid saavad märkimisavaldust esitada kõikide Eestis tegutsevate pankade kaudu ning selle eelduseks on väärtpaberikonto olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles