Jüri Ratas avalikustas, millal võiks Enefit Green börsile minna (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29.05.2018. Paldiski, Harjumaa. 
Eesti Energia ja Vardar sõlmisid lepingu 4Energia ostuks Enefit Green poolt.
29.05.2018. Paldiski, Harjumaa. Eesti Energia ja Vardar sõlmisid lepingu 4Energia ostuks Enefit Green poolt. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Peaminister Jüri Ratas sõnas tänases Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et 2019. aasta teises kvartalis võiks toimuda Enefit Greeni noteerimine.

Eelmisel nädalal ostis Eesti Energia poole miljardiga Nelja Energia, mis tõi endaga kaasa küsimuse, kas Eesti Energia selle eest mitte liiga palju ei maksnud?

«Eesti Energia ei olnud mäe kõrguselt üle, need on minu teadmised,» andis asjale omapoolse hinnangu peaminister Jüri Ratas, lisades, et kuna teised pakkumishinnad ei ole avalikud, ei ole sel teemal mõtet ka spekuleerida. 

Tänu hiigeltehingule sai börsikõlblikuks ka Eesti Energia tütarfirma Enefit Green, millega plaanitakse juba peatselt börsile minna. «Ma arvan, et 2019. aasta teine kvartal võiks olla see, kui Enefit Greeni noteerimine toimub,» kommenteeris peaminister Jüri Ratas. 

Energia teemadel jätkates tuli saates jutuks ka Elektrilevi lahutamine Eesti Energiast, mida peaminister enda sõnul ei pooldaks. «Küsimus on eelkõige selles, mida see tähendab tarbijale. Eesti Energia on öelnud, et kui see läheb Eleringi rüppe, siis tarbija jaoks hind kasvab. Mina sellised asju õigeks ei pea,» sõnas Ratas.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles