Kasela: riigi näpud ettevõtluses tekitavad ebavõrdsust (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela.
PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela. Foto: Mihkel Maripuu

PRFoodsi juht ja investor Indrek Kasela ütleb, et Eestis on hea äri teha, kuid riigiaktivism ühelt ja eelmisesse ajastusse kuuluvad maksud teiselt poolt on jätkuvalt komistuskiviks.

«Ettevõtjana tahad tegeleda ettevõtlusega, mitte maksude kokkuarvutamisega,» ütles ta, lisades, et kui seni on Eesti riigi maksusüsteemil olnud üks pluss, siis on see tema sõnul lihtsus, kirjutab Äripäev

Küll ei pea Kasela päris õigeks ettevõtluse toetamist riigi poolt, kuna see solgib turgu ja annab ebaausa konkurentsieelise. Tema sõnul on kõik Eesti start-up’id tehtud ilma riigi toeta, maksnud kõiki makse ja olnud seejuures väga edukad.

«Nii kui riik pistab oma näpu kuskile vahele ja proovib midagi aidata, siis see tekitab tavaliselt palju rohkem kulu, rohkem ebavõrdsust kui võrdsust,» lisas Kasela. Ta leiab, et kui riik tahab maksudega võrdsust saavutada, tasuks üle vaadata tööjõumaksud. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles