Tallinna börs aitab üles ehitada Armeenia pensionisüsteemi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia.
Armeenia. Foto: SCANPIX

NASDAQ OMX Tallinn teatas, et selle tütarettevõte töötab välja tarkvara Armeenia teise samba pensionisüsteemi jaoks.


NASDAQ OMX Tallinna tütarettevõte eCSDX ja Armeenia keskdepositoorium sõlmisid lepingu Armeenia valitsuse ning keskpangaga. Lepingu kohaselt tarnib NASDAQ OMX pensioniteenuste osutamiseks vajaliku tarkvara ja konsulteerib Armeenia riiki teise samba pensionifondides osalejate registri loomisel. Tarkvara juurutamine ja nõustamisprojekt kestavad 2015. aastani.

Armeenia parlament võttis mullu vastu seaduste paketi, mis võimaldab teise pensionisamba kasutuselevõttu Armeenias 2014. aastal. Eesmärk on reformida praegust põlvkondadevahelist ümberjaotusskeemi ja juurutada Armeenias kogumispension. Teise pensionisamba keskregistrit hakkab pidama Armeenia Keskdepositoorium, mis on NASDAQ OMX Armeenia tütarettevõte.

«Armeenia valitsus sõlmis NASDAQ OMXiga koostöölepingu 2007. aastal. See projekt tugevdab veelgi koostööd Armeenia valitsuse ja NASDAQ OMXi vahel,» märkis Armeenia keskpank.

NASDAQ OMX Tallinna kaudu toimub Eesti väärtpaberiturul kauplemiseks vajaliku keskkonna haldamine, väärtpaberitehingute arveldamine, ettevõtete noteerimine ning väärtpaberite keskregistri ja kogumispensioni registri pidamine Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles