Elering plaanib emiteeritavad võlakirjad noteerida Londoni börsil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni börs.
Londoni börs. Foto: SCANPIX

Riigile kuuluv elektrisüsteemihaldur Elering alustab juunis kohtumisi potentsiaalsete võlakirjainvestoritega ning plaanib emiteeritavad võlakirjad noteerida Londoni börsil.


«Eleringi strateegiliste eesmärkide hulka kuuluvad Eesti elektrisüsteemi reaalajas tõrgeteta juhtimine ning ülekandeks vajaliku tehnilise infrastruktuuri valmisoleku tagamine, aga ka finantsiline jätkusuutlikkus. Võlakirjade noteerimine Londoni börsil tagab parimatel tingimustel kapitali olemasolu Estlink 1 väljaostuks ja Estlink 2 ehitamiseks, avariireservjaamade rajamiseks, samuti Tartu-Sindi liini välja ehitamiseks ning ülekandevõrgu rekonstrueerimiseks,» ütles Eleringi juht Taavi Veskimägi BNSile.

Elering alustab kohtumisi plaanitava võlakirjaemissiooni tutvustamiseks 6. juunil. Kohtumisi korraldavad Eleringi mandaadi alusel Deutsche Bank and Nordea Markets.

Elering kavandab võlakirjaemissiooni mahuks 200-250 miljonit eurot ja võlakirjade tähtajaks 10 aastat. Emissioon peaks toimuma selle aasta jooksul ja emissiooni täpne ajastus sõltub turutingimustest.

Eleringi investeeringute maht on perioodil 2011-2015 pool miljardit eurot.

Märtsi lõpus sai Elering reitinguagentuurilt Moody's pikaajalistele võlakohustustele reitingu A3 stabiilse väljavaatega.

Londoni börsil on noteeritud ka Eesti Energia pikaajalised võlakirjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles