Viisnurga aktsiakapitali on kavas vähendada

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisnurgas toodetavad ehitusmaterjalid on jõudnud ka Malaisiasse, Hiinasse, Indiasse, Koreasse ja Nepali.
Viisnurgas toodetavad ehitusmaterjalid on jõudnud ka Malaisiasse, Hiinasse, Indiasse, Koreasse ja Nepali. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

AS Viisnurga nõukogu tegi aktsionäridele ettepaneku vähendada ettevõtte aktsiakapitali ligemale 176 000 euro võrra umbes 2,7 miljoni euroni.


Aktsiakapitali vähendamine toimub aktsiate nimiväärtuse kahandamise teel rahaliste väljamaksetega aktsionäridele.
Aktsiakapitali kahandamise põhjus on nõukogu teatel aktsiakapitali ja aktsia nimiväärtuse arvutamine kroonidest eurodesse, teatas Viisnurk börsile.

Eurodesse ümber arvestatav aktsiakapital on 44 990 610 krooni ehk 2 875 424.05 eurot, mis jaguneb 4 499 061 aktsiaks, kusjuures ümberarvestatav aktsia nimiväärtus on kümme krooni ehk 0.64 eurot. Nõukogu tegi ettepaneku vähendada iga aktsia nimiväärtust 0.04 euro võrra ehk 0.60 euroni.

Viisnurga aktsionäride korraline üldkoosolek toimub 30. juunil. Seal tulevad arutluse alla ka eelmise aasta majandusaruande kinnitamine ja kasumi jaotamine ning juhttöötajatele antavate aktsiaoptsioonide tingimuste kinnitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles