Tallinna börsil oli poole aasta parim nädal

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmisel nädalal kerkis OMXT indeks 5,64 protsenti 692,57 punktini, mis on suurim nädalane tõus alates selle aasta esimesest nädalast, kirjutab analüütik Tõnis Oja Tallinna börsi blogis


Tema sõnul on omamoodi üllatav, et kaks poolaastat on alanud nii sarnaselt - suure pauguga. Kui esimesel poolaastal jätkus püssirohtu vaid esimeseks nädalaks, kas siis teine poolaasta saab olema parem?

Oja tõdes, et eelnev kvartal ja poolaasta olid Tallinna börsil kahe ja poole aasta kehvimad.

Endiselt toimuvad huvitavad sündmused Baltika ümber. Äripäev kirjutas reedel online-uudistes, et müüki on pandud miljon Baltika aktsiat hinnaga 5 eurot tükk, kusjuures aktsia turuhind on 0,652 eurot.

Päev hiljem ilmus majandusleheküljel segasevõitu selgitus ettevõtte juhilt Meelis Milderilt, mille järgi paistab, et sundmüüki on pandud suuromaniku BMIG laenutagatiseks olevad aktsiad.

Meelis ja Maire Milderile, Boriss Loifenfeldile ning Ülle Järvele kuuluv BMIG on saanud Swedbankist 117,9 miljoni kroonise (7,54 miljoni eurose) laenu intressiga 12 protsenti aastas. Laenu suurus on praeguse seisuga 70 miljoni krooni (4,5 miljoni euro) võrra suurem kui tagatis.

«Tundub, et Eesti kergetööstuse lipulaevaks peetava Baltika saatus muutub üsna peagi dramaatiliseks,» hindab Oja.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles