Rootsi ekspert: investeerige ressursihaldusesse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi vastutustundliku ettevõtluse ekspert, konsultatsioonifirma  Frontlobe asutaja ja tegevjuht Ola Löhman investeerimismessil Rahakompass 2011.
Rootsi vastutustundliku ettevõtluse ekspert, konsultatsioonifirma Frontlobe asutaja ja tegevjuht Ola Löhman investeerimismessil Rahakompass 2011. Foto: Toomas Huik

Kõige turvalisem pikaajaline investeerimisvõimalus on valdkonnad, kus ressursihaldus liigub tõusuteel, kinnitas Rootsi vastutustundliku ettevõtluse ekspert, konsultatsioonifirma  Frontlobe asutaja ja tegevjuht Ola Löhman investeerimismessil Rahakompass 2011.

Löhman tõdes, et efektiivsusele ja ressursihaldusele keskendumine on oluline, sest maailm on ühtne ja lõplik, kuid selle rahvaarv ning majandusmahud kasvavad.

Löhmani sõnul kasutab üha enam ettevõtteid ettevõtte ühiskondliku vastutuse põhimõtet ehk vastutustundlikku ettevõtlust. See tähendab investeerimise mõttes seda, et üha enam vaadatakse lisaks finantstulemustele  kas ja kuidas arvestab ettevõte oma tegevuse sotsiaalset mõju ja ökoloogilist jalajälge. Võtmeküsimus on, kas eetiliselt tegutsedes suudetakse olla ka äriliselt edukas, kas see toob raha sisse. «Sotsiaalse vastutustundlikkuse küsimused on muutunud finantsküsimusteks,» tõdes Löhman.

Vastutustundlik ettevõtlus on oluline, sest näiteks keskkonnakahjude maht, mida 2008. aastal tekitasid maailma 3000 suuremat börsifirmat, ulatus Löhmani sõnul 2,15 triljoni USA dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles