Premia investoritele: ostke jäätist ja kala

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRFoodsi eelkäijat juhtinud Katre Kõvask on üks hiljutistest aktsiate müüjatest.
PRFoodsi eelkäijat juhtinud Katre Kõvask on üks hiljutistest aktsiate müüjatest. Foto: Peeter Langovits

«Ostke meie jäätist ja kala,» tõdes Premia  juhatuse liige, turundusdirektor Katre Kõvask investeerimismessil Rahakompass 2011 vastuseks küsimusele, milliste toodete ostmisega saaks investor ettevõtte tulemusi kõige paremini toetada.

«Mida sa ise teed ja toodad, seda sa saad ise kontrollida ja seal on kasumlikkus ka kõige suurem,» rääkis Kõvask.

Premial on neli tehast, kaks jäätise ja teist samapalju kalatoodete jaoks. Kuna üks kalatehaseid asub Soomes ning põhjanaabrite turg on ka ettevõtte kalatoodete peamine turg, siis ei saa lisaks jäätisele ka kala marginaalide üle Kõvaski sõnul kurta.

Kõvaski sõnul soovib Premia jätkuvalt olla turuliider. «Kui sa oled turul teine või kolmas, siis suruvad kaubandusketid sind tundmatute reeglitega arusaamatusse võitlusse,» tõdes ta.

Kõvask tõdes, et ettevõte on sobiv investeerimisobjekt ka väikse laenukoormuse tõttu. «Meie netovõlg 13 miljonit eurot. Vabadust on palju ja sõltuvust laenuandjatest vähe,» iseloomustas ta firma seisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles