Tallink: Üha enam Soome-Rootsi reisijaid ostab ühe reisijakoha asemel terve kajuti

Tõnis Oja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Silja Europa
Reisiparvlaev Silja Europa Foto: wikimedia.org.

Tallinki Soome-Rootsi liinide osakaal on viimase viie aastaga kahanenud nii kontserni käibe kui ka reisijate arvu osas.

Kui viis aastat tagasi oli Tallinki Soome-Rootsi liinide müügitulu 361,6 miljonit eurot, siis lõppenud majandusaastal teeniti neil liinidel 366,5 miljonit eurot. Soome-Rootsi liinide osakaal kontserni kogukäibest on kahanenud 47,5 protsendilt 40,9 protsendile. Eesti-Soome liinide käive on samal ajal kasvanud 168,8 miljonilt eurolt 274,5 miljonini ning tulude osakaal 22 protsendilt 30,6-ni.

Soome-Rootsi liinide reisijate arv on jäänud viie aasta tagusele tasemele, reisijate koguarvust on nende liinide osakaal langenud 47 protsendilt 35-le.

Tallink on Soome-Rootsi liinidega rahul, kinnitas Postimehele Tallinki juhatuse liige Janek Stalmeister.

«Pika turuajalooga Soome-Rootsi liinid ei ole mitte reisijatemahult kahanenud, kuivõrd on uued ja suuri investeeringuid saanud teised liinid (Tallinnast ja Riiast väljuvad liinid) väga palju kasvanud,» selgitab Stahlmeister.

«Laevade täituvus on hea. Samal ajal peab silmas pidama ka muutusi reisijate eelistustes, mis on seotud laevade mahutavusega. Viimastel aastatel broneerivad reisijad ühe reisijakoha asemel üha rohkem terve kajuti. Reisijad eelistavad enam privaatsust ja mugavust ning broneerivad näiteks ka üksi reisides terve kajuti. Samuti ei müü me kruiisiliinidel enam tekipileteid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles