Kes ületab Apple'i järel teisena triljoni dollari piiri?

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni aktsia hind New Yorgi börsil 2. augustil.
Amazoni aktsia hind New Yorgi börsil 2. augustil. Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

Amazon, Microsoft ja Alphabet konkureerivad tihedalt, et saada Apple'i järel teiseks avalikult kaubeldavaks ettevõtteks maailmas, mille väärtus ületab triljoni dollari piiri.

Võidujooksu juhiks võib hetkel pidada Amazoni, mille väärtuseks on 889 miljardit dollarit, tehes sellest teisena kõige väärtuslikuma avalikult kaubeldava ettevõtte maailmas. Kui Apple'i aktsia on viimase 12 kuuga tõusnud austusväärsed 34 protsenti, siis Amazoni aktsia on tõusnud kogunisti 85 protsenti.

Amazoni aktsia ülimalt tugeva kasvu põhjuseks peetakse ettevõtte pilveandmetöötluse äri, mis kasvas möödunud kvartaliga 42 protsenti ja moodustas ka enamuse Amazoni kasumitest. Just kiiresti areneva pilveandmetöötluse sektori pärast, kus Amazon mängib hetkel domineerivat rolli, prognoosivad enamus analüütikuid, et nemad ületavad triljoni piiri järgmisena.

Samas on Amazonil tihedalt kannul ka Google'i omanik Aplhabet, mille väärtuseks on 856 miljardit dollarit ja Microsoft, mis on väärt 830 miljardit dollarit. Alphabeti aktsia on kasvanud viimase 12 kuuga 32 protsenti (peaaegu sama palju, kui Apple'il) ja on selle aastaga tõusnud 18 protsenti.

Apple'ist sai neljapäeval simene börsil noteeritud erafirma, mille väärtus ületas aktsiaturul ühe triljoni dollari piiri. Reedese seisuga oli Apple'i väärtuseks 1,005 triljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles