Investor Mari: uus aasta algab septembris

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: .

Olen alati arvanud, et tegelik uue aasta algus on septembris ning sestap vaatan ka oma portfelli just praegu põhjalikumalt üle, kirjutab investor Mari.

Kohe alguses tuleb öelda, et kokkuvõttes oleks patt nuriseda. Alustasin esimeste arglike sammudega 2017. aasta esimestel päevadel ja suuri tagasilööke pole seni tegelikult olnud. 

Minu kõige esimene investeering, 2017. aasta jaanuari alguses ostetud Merko aktsia on hetkel pisikeses plussis, kuid tegu on minu portfelli ühe parema dividendimaksjaga, nii et ei kurda. Nagu olen varem juba kirjutanud, läks aga tunduvalt kehvemini minu teise investeeringu ehk Tallinna Veega. Pärast pikka kiratsemist otsustasin need aktsiad tänavu juunis maha müüa ja võtsin sisse 195 euro suuruse kahjumi.

Miinuses on ka minu talvel tehtud tehnoloogiainvesteeringud ehk robootika ja tehisintellekti ettevõtteid koondavad börsil kaubeldavad fondid ROBO ja BOTZ. Tõsi, kahjumid pole suured ja valdkonda pean endiselt perspektiivikaks.

Õnneks toodavad aga muud investeeringud piisavalt kasumit selleks, et kokkuvõttes korralikus plussis olla. Koos saadud dividendidega on minu portfelli tootlus aasta ja kaheksa kuuga 15 protsendi ligidal, mis mulle endale tundub päris hea. 

Senistest tugevamatest kasvajatest on mitmed veidi järele andnud, kuid midagi hullu veel lahti pole.  Viimase paari aastaga jõuliselt laienenud Harju Elektri aktsia on juuli lõpust praeguseni üle kolme protsendi vähenenud, kuid siiski kenas plussis veel.

Viimase pea poolteise aasta jooksul kenasti minu portfelli kasvatanud Šiauliai püsib stabiilsena, pole viimase kuuga oluliselt ei kasvanud ega kahanenud. Ostsin Šiauliaid eelmise aasta 1. veebruaril ja sellest ajast on aktsia kasvanud üle 57 protsendi.

Paar päeva pärast Šiauliai ostu soetasin teise kiire kasvaja LHV. Kuigi kodumaise panga aktsia senised hiilgeajad jäävad eelmise aasta sügisesse, on see minu ostuhetkest peale siiski üle 14 protsendi kasvanud.

Tõusu jätkab ka väikeinvestorite värske lemmik Tallinna Sadam, mis kindlasti paljusid rõõmustab. Sadama aktsia on kauplemise algusest 13. juunil tõusnud 3,48 protsenti. 

Kuigi Tallinna Kaubamaja aktsia on sel aastal märgatavalt langenud, on tegu investeeringuga, kust olen seni kõige rohkem dividende saanud, kokku 132 eurot.

Suurem dividendisadu on ära olnud, aga augusti jooksul olen investeerimisfirmalt Blackstone saanud mõniteist eurot dividende. Blackstone`i aktsia on samuti tõusnud, mis teeb tuju heaks, sest seni pole sealt teab mis suurt kasumit tulnud. Ostsin 40 Blackstone aktsiat mullu juuli lõpus ja aktsia on liikunud selle aja jooksul nii plussis kui miinuses, kuid dividende olen saanud kenasti ja regulaarselt.

Sügisel kavatsen üle vaadata, kas mõni investeering välja vahetada või midagi maitsvat juurde soetada. Väga mahukaks ei tahaks siiski oma portfelli ajada, sest tegu pole minu põhitööga ning liialt paljude investeeringute jälgimine käiks mulle lihtsalt üle jõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles