Aktsiaturgudel jätkub rahapõleng (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleolud on Pekingi börsil mõrud.
Meeleolud on Pekingi börsil mõrud. Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

USA aktsiaturud jätkasid neljapäeval langemist, sest investorid on jätkuvalt ettevaatlikud. Langust toidab võlakirjade tootluse kasv, kiiresti tõusvad intressimäärad ja USA-Hiina kaubandussõda. USA eeskujul jäid langusesse ka Euroopa ja Aasia turud.

Nii Dow Jonesi tööstuskeskmine kui ka S&P 500 lõpetasid börsipäeva natukene üle kahe-protsendilises languses. Nasdaq lõpetas 1,25-protsendilise langusega. Euroopa turgudel ei läinud sugugi paremini. Briti FTSE 100 kukkus päeva lõpuks 1,9 protsenti ja Prantsuse CAC 40 samuti 1,9 protsenti. Saksa DAX vajus 1,5 protsenti.

Aasia turgudel langes Jaapani Nikkei 225 3,9 protsenti, tehes kõige kehvema tulemuse pärast märtsikuud. Shanghai Composite kukkus 5,2 protsenti, laskudes oma madalaimale tasemele pärast 2014. aastat. Ka Hong Kongi Hang Seng tegi oma viimase üheksa kuu viletsaima tulemuse, vajudes 3,5 protsenti.

USA investorid muretsevad peamiselt võlakirjade tootluse kasvu pärast. Nädala alguses tõusis USA 10-aastaste võlakirjade tootlus 3,26 protsendini, mis on viimase seitsme aasta kõrgeim tase. Olukorrale viskab õli tulle USA keskpanga plaan tõsta taas intressimäärasid, mis on tingitud president Donald Trumpi kaubandussõjast Hiinaga.

Trump on nimetatud keskpanga plaane intressimäärasid tõsta «sõgedaks» ning keeldub tunnistamast, et kaubandussõda kahjustab ka USA ettevõtteid. Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) teatas oma hiljutises raportis, et kahe maailma suurima majanduse vahelise kaubandussõja eskaleerumine võib anda tugeva hoobi globaalsele majanduskasvule. Ka IMFi hoiatus ei lase praegu investoritel öösel magada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles