Nafta hind tegi eile suure languse (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftatootmine Californias,
Naftatootmine Californias, Foto: DAVID MCNEW / REUTERS/Scanpix

Nafta hind tegi eile suure languse pärast seda kui Saudi Araabia kinnitas Riyadhis toimunud investeerimiskonverentsil, et vaatamata võimalikele tarnekatkestustele Iraanist, kindlustab Saudi Araabia, et kogu nõudlus nafta järele saab rahuldatud.

Nafta hind kukkus selle peale üle nelja protsendi kahe kuu madalaimale tasemele. Brenti nafta hind kukkus 4,3 protsenti 76,34 dollarini barrel, peamiselt USAs kaubeldava WTI (West Texas Intermediate) kukkus neli protsenti 66,34 dollarini barrel.

«Nafta hind kukkus märgatavalt, sest Saudi Araabia kinnitas, et pakub maailmaturule rohkem,» kirjutas Austraalia investeerimisfirma Rivkin Securities klientidele.

Vaatamata suurele hinnalangusele jääb analüütikute sõnul naftaturg pingeliseks.

«Arvame endiselt, et Brenti hind kerkib aasta lõpuks 85 dollarini barrel,» kirjutas USA suur investeerimispank Morgan Stanley.

USA peaks 4. novembrist alustama Iraani-vastaseid sanktsioone.

Hinnalangusele andis hoogu ka Ameerika naftainstituudi (API) teade, et sealne toornafta laoseis kasvas eelmisel nädalal hiiglasliku 9,88 miljoni barreli võrra võrrelduna analüütikute ennustatud 3,694 miljoniga. Nädal tagasi teatas API laoseisu kasvamisest 2,8 miljoni barreli võrra, mis oli pea miljoni barrelit rohkem kui analüütikud ennustasid.

Täna hommikul alustas nafta hind väikese tõusuga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles