USA valimistulemused tõid aktsiaturule suure tõusu

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börsil hoiti valimistel kiivalt silma peal.
New Yorgi börsil hoiti valimistel kiivalt silma peal. Foto: Richard Drew / AP

USA vahevalimiste lõpp tõi kolmapäeval Wall Streetile korraliku aktsiatõusu, sest investorid jäid valimistulemustega rahule.

Kuna kongress on nüüd lõhestunud vabariiklaste ja demokraatide vahel, kellest üks kontrollib senatit ja teine esindajatekoda, siis ei ole kuigi tõenäoline, et vastu võetakse suuremaid uusi seadusi. Investoritele see meeldib, sest neile tähendab see stabiilsust.

USA suurematest indeksitest tõusid Dow ja S&P 500 2,1 protsenti ning Nasdaq 2,6 protsenti. Aktsiatõusu juhtisid eelkõige tervisehoiu- ja tehnoloogiafirmad, kuid hästi läks ka kõigil teistel tööstusharudel.

Tervisehoiufirmade aktsiad tõusid kõige rohkem selle pärast, et keegi ei hakka nüüd tõenäoliselt ravimite ja tervishoiuteenuste hindu kärpima, mis on USAs juba niigi ebaproportsionaalselt kõrged. S&P 500 indeksis paikneva dialüüsifirma DaVita aktsia tõusis lausa üle 10 protsendi, kui California hääletajad laitsid maha eelnõu, mis oleks piiranud dialüüsi hindasid.

Korralikult tõusid ka kanepikasvatajate aktsiad, sest president Trump vallandas justiitsminister Jeff Sessionsi, kes oli siiani väga tugev kanepitoodete vastane.

Tõusuga läksid neljapäeval kaasa ka Aasia suuremad aktsiaturud. Jaapani Nikkei 225 hüppas peaaegu kaks protsenti ning Hong Kongi Hang Seng 0,9 protsenti. Lõuna-Korea Kospi tõusis 1,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles