Rakvere lihatööstuse streik pani HKScani Balti üksuse kasumlikkusele põntsu

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
07. veebruar 2018 , Lääne-Virumaa, Eesti, Rakvere
HKScan, rakvere lihakombinaat, töötüli, streik

Fotol: Rakvere Lihakombinaat streik

Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja
07. veebruar 2018 , Lääne-Virumaa, Eesti, Rakvere HKScan, rakvere lihakombinaat, töötüli, streik Fotol: Rakvere Lihakombinaat streik Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Soome lihatööstuskontserni HKScan Baltimaade üksus langes mullu hoolimata väikesest käibekasvust 0,7 miljoni eurosesse kahjumisse. Kasumlikkust mõjutas Rakvere lihatööstuse tapamaja töötajate streik ning suurenenud tööjõukulud.

Tunamullu teeniti 158,7 miljoni eurose müügitulu juures 4,4 miljonit eurot tegevuskasumit (EBIT), 2018. aastal oli Rakvere Lihatööstuse ja Talleggi emafirma käive Balti riikides 162,1 miljonit eurot, teatas HKScan börsile.

Neljandas kvartalis süvenes üksuse kahjum aastavõrdluses 80 protsenti 0,9 miljoni euroni, Eestis, Lätis ja Leedus kasvas müük 4,3 protsenti 41,4 miljoni euroni.

Veebruarist aprillini kestnud Rakvere lihakombinaadi streigi ja madalama lihatoodangu mõju korvasid ettevõtte teatel paranenud tootevalik ja koduturgudel jätkuvalt kasvav müük.

HKScani kontserni käive vähenes mullu 5,1 protsenti 1,715 miljardi euroni, toidutööstuse maksu- ja intressieelne kahjum süvenes 22,8 protsenti 49,5 miljoni euroni.

HKScan on Soome peakontoriga Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite.

Eestis kuulub HKScani kontsernile Rakvere Lihakombinaat ja Tallegg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles