LHV Varahalduse juht lahkub ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja lahkub omal soovil ametist.
LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja lahkub omal soovil ametist. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

LHV Groupi tütarettevõtte AS-i LHV Varahaldus juhatuse esimees Mihkel Oja lahkub omal soovil ettevõtte juhatuse esimehe kohalt. 

Oja töötab LHV Varahalduse juhatuse esimehena veel uue juhi ametisse asumiseni. Plaanide järgi juhtub see mõne kuu jooksul, ettevõte on uue tegevjuhi otsinguid alustatud. Otsused senise juhatuse liikme tagasikutsumiseks ning uue juhatuse liikme määramiseks teeb ettevõtte nõukogu pärast uue juhi leidmist, teatas LHV börsile.

Mihkel Oja on töötanud LHV-s alates 2002. aastast, viimased 12 aastat, alates 2007. aasta algusest, on ta juhtinud LHV Varahaldust.

«LHV kiire areng on andnud võimaluse osaleda justkui mitmes erinevas ettevõtmises. LHV pensionifondide tugevuseks on olnud võime kohaneda pidevalt muutuva turuga. Ka viimase kahe aasta areng, kus pensioniks kogutav vara on muutumas tähtsamaks kapitali allikaks kohalikule majandusele, on alles hoogu võtmas. Isiklikult on mul aga pere laienemisega tekkinud aeg, mil soovin ennast enam pühendada muudele tegevustele,» märkis Oja.

LHV Varahaldus on Eesti suuruselt teine pensionifondide haldaja ja suurim kodumaine institutsionaalne investor. Ettevõttes töötab 25 inimest. Ettevõtte tegevusala on investeerimisfondide valitsemine. Lisaks kohustuslikele ja vabatahtlikele pensionifondidele haldab LHV Varahaldus ühte eurofondi ning lisaks pakub investeerimisnõustamise teenust SEF-LHV Persian Gulf Fund'ile.

LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab rohkem kui 390 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 161 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on 178 000 aktiivset klienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles