Viisnurga käive kasvas viiendiku võrra

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisnurk tänavu dividende ei maksa.
Viisnurk tänavu dividende ei maksa. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Viisnurga kolmanda kvartali käive kasvas kolmandas kvartalis 19 protsenti 4,2 miljoni euroni.

Ettevõtte võrreldavad äriüksused (Pärnu kiudplaadivabrik, Pärnu mööblivabrik ja jaemüügikett Skano) näitasid kokkuvõttes ärikasumi kasvu 122 protsenti, tõustes 172 000 eurolt 2010. aastal 381 000 eurole 2011. aasta kolmandas kvartalis. Äsja soetatud Püssi kiudplaadivabriku ühekordse iseloomuga käivitamiskulud tõid üksusele ärikahjumi 364 000 eurot, teatas ettevõte börsile.

Äriüksuste lõikes näitas Pärnu mööblivabrik kolmandas kvartalis 23-protsendilist käibekasvu ja ulatus 1,6 miljoni euroni. Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga kasvas kasum kaks korda, 129 000 euroni.

Skano jaemüügiketis kasvas kolmandas kvartalis käive võrreldes eelmise aastaga 14 protsenti ja oli 448 000 eurot. Selle tulemusena näitas Skano kolmandas kvartalis puhaskahjumit tuhat eurot võrreldes 92 000-eurose kahjumiga 2010. aastal.

Pärnu kiudplaadivabriku ja siseviimistlusplaatide liini käive kahanes eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 2 protsenti ja oli 1,9 miljonit eurot. Käibe langus oli tingitud laovarude lõppemisest ja tootmismahust suuremast nõudlusest, mida eelmisel aastal õnnestus katta laovarudest. Väikesele käibelangusele vaatamata kasvas Pärnu tehase kasum 25 protsenti ja oli 253 000 eurot.

Seoses Püssi vabriku käivitamisega ootab juhtkond Pärnu tehase maksimaalse tootmisvõimsuse kasvu 15 protsenti alates järgmisest aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles