Investor Mari: Leidsin firma, mis ühendab Taylor Swifti ja Getter Jaanit

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vivendi tegevjuht Arnaud de Puyfontaine. Vivendile kuulub Universal Music, mis esindab näiteks Getter Jaanit ja Taylor Swifti.
Vivendi tegevjuht Arnaud de Puyfontaine. Vivendile kuulub Universal Music, mis esindab näiteks Getter Jaanit ja Taylor Swifti. Foto: Tairo Lutter

Olen viimasel ajal mõelnud sektoritele, mis igal juhul kasvavad. Kindlasti kasvavad jõuka inimkonna osa vananemisel ravimistööstus ning eakatega seotud teenused ja tooted. Kuid selle kõrval ka meedia- ja meelelahutustööstus, mis on teatud mõõna üle elanud, leidnud üsna hästi toimiva ärimudeli ning kasvab mühinal.

Üks selline juba on minu portfellis – voogedastaja, aga ka filmilooja Netflix. Kokku on mul neli osakut, mille soetasin 310 dollari eest, aga mille hind ületab praegu juba 367 dollarit, see teeb aasta tootluseks üle 18 protsendi.

Lisaks filmidele ja nende voogedastusele on laia haardega ning kasvavad ka muusikatööstus, meedia ning arvutimängud. Kindlasti on üks huvitav ettevõte selles valdkonnas Walt Disney, mis on maailma suurim meelelahutuskompanii. Kuigi eelmine aasta oli neile fantastiliselt hea, on nende aktsia juba neli aastat enam-vähem paigal seisnud. Eelmisel majandusaastal (lõppes 29. septembril) kasvas kontserni käive kaheksa ja kasum koguni 40 protsenti.

Samas võttis ettevõte äsja üle suure osa Rupert Murdochi meedia- ja meelelahutusimpeeriumist 21st Century Fox. Saadi Foxi tele- ja filmistuudiod, kaabeltelekanalid (mh FX, National Geographic Channel, Star India, 39 protsenti Skyst, 22 regionaalset spordikanalit) ning enamusosalus videote voogedastuse kompaniist Hulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles