Eesti investorite huvi Swedbanki aktsia vastu on sajakordistunud (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki peakontor.
Swedbanki peakontor. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Veebruaris Swedbanki kohta avalikuks tulnud rahapesukahtlused on aktsiat paari nädalaga veerandi võrra kukutanud ning seda soodusmüüki on osavalt ära kasutanud ka Eesti investorid, kirjutab Äripäev.

SEB Marketsi osakonna maakler Kert Koppel ütles, et alates eelmise nädala keskpaigast on huvi Swedbanki aktsia vastu plahvatuslikult kasvanud.

«Tehingute arv ja maht on tavapärasega võrreldes enam kui sajakordistunud,» ütles Koppel, kelle sõnul on olnud sel perioodil ostupoolel jaeinvestorid, müügitehingute maht jääb alla 5 protsendi Swedbanki aktsiaga tehtavatest tehingutest.

Pikemalt Äripäevas.

Swedbanki aktsia hind kukkus põhja eelmisel reedel, kui päeva sees kaubeldi 130 Rootsi kroonist allapoole, mis tähendab, et rahapesu skandaali eelse ajaga võrreldes oli panga väärtus vähenenud ligi 38 protsenti ehk 8,7 miljardi euro võrra.

Langusele andis hoogu teade tegevjuhi Brigitte Bonneseni vallandamisest ning dividendi ex-päev.

Täna pärastlõunal oli aktsia hind 146,75 Rootsi krooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles