Dividendiaristokraat: Procter & Gamble suurendab dividende 63. aastat järjest

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
P&G üks tuntumaid kaubamärke on Tide.
P&G üks tuntumaid kaubamärke on Tide. Foto: Andrew Kelly / REUTERS/Scanpixx

Tarbekaupade tootja Procter & Gamble (P&G) teatas üleeile, et suurendab dividende nelja protsendi võrra 74,59 USA sendini kvartalis. Eelmine kord suurendas ettevõte kvartalidividende eelmise aasta aprillis.

Nüüdseks on P&G suurendanud dividende igal aastal juba 63 aastat järjest, ettevõte on maksnud dividende pidevalt juba alates 1890. aastast, kirjutab investeerimisajakiri B.

Ettevõtteid, kes suurendavad dividende vähemalt 25 aastat järjest, nimetatakse dividendiaristokraatideks. USA börsiettevõtete hulgas on dividendiaristokraatideks teiste hulgas naftakompanii Exxon Mobil, tarbekaupade ja tervishoiutodoodete valmistaja Johnson & Johnson, karastusjookide ja snäkkide tootja PepsiCo.

P&G dividenditootlus on 2,9 protsenti.

P&G on maailma üks suuremaid tarbekaupade tootjaid, mille portfelli kuluvad sellised tuntud kaubamärgid nagu Tide, Old Spice, Pampers, Fairy, Ariel ja paljud teised.

Tallinna börsil täitub juuni alguses 23 aastat, mistõttu dividendiaristokraate veel olla ei saa. Meie börsiettevõtetest on stabiilseim dividendimaksja Harju Elekter, kes on maksnud omanikutulu kõikidel aastatel alates börsileminekust 1997. aastal. Tallinna Kaubamaja ja Tallinna Vesi on maksnud dividende järjest alates 2005. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles