9 miljardi eurone näpuviga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärtpaberiregistri andmeil kaubeldi 1. detsembril börsiväliselt enam kui 9 miljardi euroga.
Väärtpaberiregistri andmeil kaubeldi 1. detsembril börsiväliselt enam kui 9 miljardi euroga. Foto: SCANPIX

Väärtpaberiregistri andmeil kaubeldi 1. detsembril börsiväliselt enam kui 9 miljardi euroga, mis ületas kohati kuni kümnetuhandekordselt keskmise börsivälise päevakäibe ning oli isegi jämedalt 3 miljardit eurot suurem Eesti riigi 2012. aasta riigieelarve mahust, kirjutab Äripäev.

Statistika näitas, et peamiselt toimusid tehingud osaühingute Kakumäe Jahisadam ja 4D Capital Management võlakirjadega Ka Tallinna börsilt kinnitati Äripäevale, et selline päevakäive tuli just võlakirjatehingutest.

Tehingut täpsustades selgus, et umbes 4 miljoni eurose nominaalhinnaga noteeritud väärtpaberite taga polnud tegemist reaalse ega teeseldud müügitehinguga, vaid investori eksimusega, kes kogemata märkis võlakirju oma ühelt kontolt teisele üle kandes valesse kohta valed numbrid.

Reaalset rahaülekannet 9 miljardi euroni küündinud tehingud endaga kaasa ei toonud, kuna tegemist oli makseta tehingutega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles