Baltika aktsia kukub enneolematu kiirusega

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Baltika endine juht Meelis Milder.
Baltika endine juht Meelis Milder. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Baltika aktsia hind kukub viimastel nädalatel kiirustel, mida me ei näinud isegi eelmise finantskriisi ajal rohkem kui kümmekond aastat tagasi. Kuu ajaga on ettevõte kaotanud 61 protsenti oma väärtusest.

Tänast kauplemispäeva alustas Baltika kaheprotsendilise langusega 49 sendini aktsia, mis tähendab, et väärtpaberi hind on alla poole nominaalväärtusest. Veel kuu aega tagasi oli Baltika aktsia hind 1,25 eurot (hind on nn tagurpidi splitiga korrigeeritud). Baltika aktsia suuremad languspäevad olid viimastel nädalatel 13. mail, mil väärtpaberi hind kukkus 35 protsenti ja eile, mil aktsia kukkus 23 protsenti.

9. mail saatis Baltika kutse aktsionäride üldkoosolekuks, kus võetakse vastu otsus aktsiakapitali suurendamiseks. Pärast seda plaanib Baltika müüa kuni viie miljoni euro eest uusi aktsiaid, mis tähendab, et aktsiakapital kasvab kuni poole võrra.

Aprilli lõpus müüsid Meelis ja Maire Milder kokku 183 000 Baltika aktsiat (müük toimus enne aktsiate nn tagurpidi splitti, mis tähendab, et korrigeerituna tuleks aktsiate arv jagada kümnega – T.O). Äripäevale põhjendas Meelis Milder, et tal oli taskuraha vaja.

Praegu kuulub Meelis Milderile 79 835 Baltika aktsiat, ehk 1,96 protsenti aktsiatest. Maire Milderile kuulub 5519 Baltika aktsiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles