Raha põgeneb Venemaale (1)

PM Majandus
Copy
Venemaal on tootlus paranenud sedavõrd, et investorid lennutavad raha taas sinna.
Venemaal on tootlus paranenud sedavõrd, et investorid lennutavad raha taas sinna. Foto: Leonid Eremeychuk / PantherMedia / Leonid Eremeychuk

Poliitilised turbulentsid mõjutasid lõppeval poolaastal negatiivselt Ida-Euroopasse panustavate fondide tootlust, samas kui positiivsed makromajanduslikud arengud ja soodne hinnatase meelitasid investoreid Venemaale, kirjutas Äripäev.

Nii troonivad sel aastal parimat tootlust pakkunud aktsiafondide esikolmikut SEB, Swedbanki ja Trigoni Venemaa fondid, samas kui viimaste hulka jäävad Ida-Euroopale panustavad fondid.

Suuremate probleemideta toimetavad Venemaa börsi veduriks on Gazpromi aktsia, mis on tänu suurenenud dividendile kallinenud Venemaa turu suurima kapitalisatsiooniga ettevõtteks. 

Swedbanki investeerimisfondide hinnangul tuleb Venemaa turgudele kasuks ka see, et uusi majandussanktsioone pole juurde kehtestatud ning nii näevad investorid pigem olukorra rahunemist. Samuti on Venemaa turge toetanud Lupandini sõnul riigi eelarve konservatiivne ootus nafta hinna suhtes ning sellest tulenev rubla stabiilsus.

Pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles