Gild Financial Advisory Services jäi tegevusloast ilma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gild Bankersi kodulehe fragment.
Gild Bankersi kodulehe fragment. Foto: www.gildbankers.com

Finantsinspektsioon teatas, et tunnistas kehtetuks investeerimisühingule AS Gild Financial Advisory Services väljastatud tegevusloa.

AS-il Gild Financial Advisory Services puuduvad alates kolmapäevast õigused valitseda klientide väärtpaberiportfelle, vastu võtta ja edastada väärtpaberitega seotud korraldusi, täita klientide nimel või arvel väärtpaberitega seotud korraldusi, korraldada väärtpaberite emiteerimist või pakkumist ning tegeleda investeerimisnõustamisega.

Alates eelmise aasta märtsist puudub Gild Financial Advisory Services'il õigus väärtpaberitega oma arvel kauplemiseks ja väärtpaberi garanteerimiseks või väärtpaberi pakkumise, emiteerimise või müümise garanteerimiseks.

Gild Financial Advisory Services loobub aktiivsest investeerimis- ja nõustamistegevusest eelmise aasta mais pärast seda, kui seoses algatatud kriminaalasjaga arestiti Gildiga seotud rahvusvaheliste ja kohalike investorite väärtpaberid ja raha.

Aresti aluseks oli Gild Financial Advisory Services'ile esitatud kahtlustus OÜ Seaside Residence Baku poolt 2007. aasta juulis läbi viidud võlakirjaemissiooni raames väidetava investeerimiskelmuse toimepanemisele kaasaaitamises. Gildi hinnangul oli ettevõttele esitatud kahtlustus alusetu. Kohtulehendini pole see kriminaalasi seni jõudnud.

Gild Financial Advisory Services'i bilansimaht oli 2010. aasta lõpul ligi 40 miljonit Eesti krooni. Valdava osa varadest moodustasid välja antud laenud. Firma oli mullu enam kui 12 miljoni krooniga kahjumis. Omakapitali oli ettevõttel eelmisel aastavahetusel üle 36 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles