Ajastu lõpp – Meelis Milder lahkus Baltika juhi kohalt

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Meelis Milder
Meelis Milder Foto: Tairo Lutter

Eile tuli mõne jaoks kaua oodatud, mõne jaoks kardetud uudis selle kohta, et 32 aastat Baltikat juhtinud Meelis Milder paneb ameti maha ja uueks juhiks saab Mae Hansen, kes on laiemat tuntust kogunud Eesti finantssektori huve esindava organisatsiooni Finance Estonia esimese tegevjuhina ning nõukogu esimehena Tallinna Ühistupangas, mis pangaks saada ei jõudnudki.

Milder ise jääb veel aastaks Baltika nõukogu nõunikuks.

Et muudatused on tulemas, võis aimata juba märtsi keskel, mil ettevõte teatas vaevalt kuus kuud tagasi vastu võetud lähiaastate tegevusplaani hülgamisest ja Hanseni kutsumisest juhatuse liikmeks. Tõsi, Milder andis juba siis ajakirjanikele mõista, et ta ei jää juhi ametikohale väga kaua, aga ei soostunud vastama, kas Hansenist saab ettevõtte uus juht.

«Minu teada praegu see nii ei ole. Ma usun, et tal võib olla suuremaid pikemaajalisi ambitsioone kui ühe moeäri juhtimine Balti turul,» vastas Milder küsimusele, kas Hansen võib olla ka järgmine juhikandidaat.

Milderist sai toonase õmblustootmiskoondise Baltika peadirektor 1987. aastal ning pärast erastamist 1991. aasta septembris Baltika juhatuse esimees ja tegevjuht. Neil ametikohtadel oli ta kuni üleeilseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles