Leetu laienev Eesti pank tahab laenu võtta

BNS
Copy
Inbank.
Inbank. Foto: Erik Prozes

Inbank plaanib allutatud võlakirjade emissiooni kogumahuga 8 miljonit eurot lunastamistähtajaga 10 aastat ennetähtaegse lunastamistähtajaga viie aasta möödudes.

Allutatud võlakirjad on plaanis noteerida Nasdaqi Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas käesoleva aasta lõpuks. Võlakirjaemissiooni tingimused ja ajakava sõltuvad finantsinspektsiooni heakskiidust, teatas Inbank börsile.

Inbank on tarbimisfinantseerimisele keskendunud digitaalne pank, mis tegutseb Balti riikides ja Poolas ning kaasab hoiuseid ka Saksamaal, Austrias ja Hollandis. Inbankil on enam kui 1700 aktiivset koostööpartnerit ning 519 000 aktiivset kliendilepingut.

Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaqi Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.

Asutavad Leedus filiaali

Leedu keskpank väljastas esmaspäeval Inbankile loa Leedus filiaali asutamiseks.

Inbank sisenes Leetu möödunud aastal, ostes LHV Groupilt 15 miljoni euroga Leedu tarbimisfinantseerimisettevõtte Mokilizingas.

«Mullu sisenesime Leetu Mokilizingase omandamisega ning nüüd valmistume järgmise sammuna Inbanki lansseerimiseks. Leetu laienemine avab meile veel ühe hoiuste kaasamise turu ja aitab tagada Inbanki finantseerimiskanalite mitmekesisust,» ütles Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo augustis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles