Veel üks pank tahab börsilt eestlaste raha

BNS
Copy
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja. Foto: Jaanus Lensment

Kui alles eelmisel nädalal löödi lukku Coop Panga esmasemissioon börsil, siis täna kuulutas teine väikepank Inbank välja allutatud võlakirjade avaliku pakkumise, pakutavate võlakirjade arv on kokku kuni 8000 ja pakkumise maht kuni 8 miljonit eurot.

«Teeme järjekordse emissiooni Nasdaqi Balti võlakirjade turule, et laiendada Inbanki investorbaasi ja tuua Eesti turule atraktiivne investeerimisvõimalus. Emissioonist saadavaid vahendeid kasutame Inbanki kasvu toetamiseks ning laienemiseks välisturgudel,» ütles Inbanki nõukogu esimees Priit Põldoja börsiteates.

Inbank pakub avalikult 6500 allutatud võlakirja nimiväärtusega 1000 eurot, investorile pakutava intressimääraga 6 protsenti aastas ja lunastustähtajaga 2029. aasta 19. detsembril.

Inbankil on kuni emissioonikuupäevani õigus suurendada pakkumise mahtu kuni 1,5 miljoni euro võrra ning lasta välja kuni 1500 täiendavat allutatud võlakirja, mille tulemusel võib avaliku pakkumise käigus pakutavate võlakirjade arv kokku olla kuni 8000 ning pakkumise maht suureneda kuni 8 miljoni euroni.

Allutatud võlakirjade märkimisperioodi algus on teisipäeval kell 10. Märkimisperiood lõppeb 13. detsembril kell 16. Jaotamistulemuste avalikustamine toimub 17. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval.

Allutatud võlakirjad kantakse investorite väärtpaberikontodele üle 19. detsembril. Eeldatav allutatud võlakirjade noteerimine ja kauplemise alustamine Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas toimub 20. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval.

Avalik pakkumine viiakse läbi ainult Eestis. Pakkumine toimub finantsinspektsiooni poolt 2. detsembril registreeritud põhiprospekti alusel.

Allutatud võlakirjade näol on tegemist Inbanki tagamata võlakohustusega investori ees. Võlakirjade allutatus tähendab, et Inbanki likvideerimise või pankroti väljakuulutamise korral kuuluvad võlakirjadest tulenevad nõuded täitmisele vastavalt võlakirjade tingimustele ja need rahuldatakse pärast kõigi õigustatud allutamata nõuete rahuldamist kohalduva seadusega kooskõlas.

Inbank on tarbimisfinantseerimisele keskendunud digitaalne pank, mis tegutseb Balti riikides ja Poolas ning kaasab hoiuseid ka Saksamaal, Austrias ja Hollandis. Inbankil on enam kui 1750 aktiivset koostööpartnerit ning 550 000 aktiivset kliendilepingut.

Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles