Eesti firma Bulgaaria arenduses koidab lahendus (1)

PM Majandus
Copy
Arco Vara juht Tarmo Sild.
Arco Vara juht Tarmo Sild. Foto: Toomas Huik

Bulgaaria võimud andsid rohelise tule Arco Vara pikalt vindunud projektile, tänu millele loodab Eesti börsifirma Sofia arenduse korterid müüa jaanipäevaks.

Nimelt kiitis Bulgaaria valitsus eile heaks seaduse, millega Arco Vara saab lõpetada tänavate aluse taristu väljaehitamise ja taotleda kasutusluba projekti kolmele hoonele, teatas kinnisvarafirma börsile.

Ettevõte hakkab kortereid klientidele üle andma juba paari nädala pärast, jaanuaris ning plaanib kõigi korterite müüki ja üleandmist juuni lõpuks.

Kui novembri alguses tõdes Arco Vara juht Tarmo Sild, et lõpplahenduse leidmine on muutunud pealtnäha lõputuks, iganädalaseks tigusammul venimiseks, siis Bulgaaria valitsuse otsus on Iztoki projektis suur samm edasi.

«Lõpuks on arvukad insenertehnilised, administratiivsed, juriidilised ja poliitilised protsessid saanud selliselt ühele joonele, et projekt hakkab lähenema edukale lõpule. Seni oleme olnud oma 2016. aasta äriplaanist ajaliselt maas,» rääkis Sild.

Seniste eelmüükide info annab Silla sõnul julgust oodata üle 9 miljoni euro suurust müügikäivet ja korralikku kasumit 2020. aasta esimeses poolaastas.

«Avaldame oma aktsionäride ees kahetsust, et me ei saavutanud käibe- ja kasumieesmärke õigeaegselt, kuid pärast umbes 150 allkirja kogumist, mida see projekt seni on vajanud, tunneme praegu siiski heameelt. Toit meie köögis on valmis saamas,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles