Vanasadama uue kruiisiterminali ehitab Soome firma

BNS
Copy
Selline hakkab välja nägema uus Vanasadama kruiisiterminal.
Selline hakkab välja nägema uus Vanasadama kruiisiterminal. Foto: Erakogu

Tallinna Sadam sõlmis YIT Eesti ASiga 13,7 miljoni eurose lepingu uue kruiisiterminali ehitamiseks Tallinna Vanasadamasse, uus kruiisiterminal valmib juulis 2021.

Lepingu maksumusele lisandub tellija reserv 700 000 eurot ettenägematuteks lisatöödeks, teatas Tallinna Sadam. Sõlmitud lepingu järgi rajatakse kolmekorruseline terminalihoone netopinnaga ligikaudu 4000 ruutmeetrit, jalakäijate promenaadi ala, laste mänguväljak ja parkimiskohad.

Kruiisiterminal ehitatakse Vanasadamasse olemasolevate kruiisikaide vahetusse lähedusse. Nii terminali sise- kui ka välisarhitektuuris keskendutakse võimalikult keskkonnasäästlike lahenduste ja materjalide kasutamisele. Hoones kasutatakse merekütet ja päikesepaneelidest saadavat energiat.

Hoone mahutab kuni 2000 inimest ja väljaspool kruiisihooaega on plaanis terminali hoones korraldada üritusi, kontserte ja konverentse. Kruiisihooaeg kestab Tallinnas aprilli lõpust oktoobrini. 2019. aastal külastas Tallinna Vanasadamat 338 kruiisilaeva ja 656 000 kruiisireisijat.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbis 2018. aastal 10,6 miljonit reisijat ja 20,6 miljonit tonni kaupa. Kontserni 2018. aasta müügitulu oli 130,6 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 74,4 miljonit eurot ning puhaskasum 24,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles