Eesti lennukihooldaja tütar sihib poolemiljardilist varaportfelli

BNS
Copy
Lennukihooldusfirma Magnetic MRO juhatuse esimees Risto Mäeots.
Lennukihooldusfirma Magnetic MRO juhatuse esimees Risto Mäeots. Foto: Sander Ilvest

Hiina Hangxinile kuuluv Eesti lennukihooldaja Magnetic MRO tõi turule oma liisingufirma, mille eesmärk on aastaks 2025 luua poole miljardi USA dollari suurune varade portfell.

Lennukite täishooldusteenuseid ja varahaldusteenuseid pakkuv ettevõte Magnetic MRO AS ja USA alternatiivsete investeeringute haldamisega tegelev ettevõte Crestline Investments, Inc. on loonud ühisettevõtte Magnetic Leasing, mis keskendub lennunduse pikaajalisele ja lühiajalisele varade haldamisele ja rentimisele, teatas Magnetic MRO börsile.

Magnetic Leasing spetsialiseerub keskmise elueaga Airbus A320 perekonnale ja Boeing 737 CL/NG-le, samuti kitsakereliste lennukite mootoritele ja telikusüsteemidele. 2020. aasta lõpuks plaanib Magnetic Leasing oma hallatava portfelli koguväärtuseks 100 miljonit USA dollarit.

«2020. aasta lähenedes mõistsime, et uue kümnendi edasise kasvu tagamiseks peame oma äri veelgi mitmekesistama. Seetõttu otsustasime, et peame muuhulgas laiendama oma varahaldustegevust, ja mul on hea meel tervitada Crestline Investmentsi kui meie partnerit selles suures ettevõtmises,» ütles Magnetic Leasingu operatsioonide juht Alex Vella börsiteates.

Vella sõnul haldab Magnetic Leasing juba praegu varaportfelli, mis sisaldab Airbus A320 FAM, Boeing 737 NG ja Boeing 737 CL õhusõidukeid, samuti CFM56-3, CFM56-5B, CFM56-7B, V2500-A5, RB211-535 mootoreid ja mitut Airbus A320 FAM ja Boeing 737 NG/CL telikute komplekte. «Viie aasta jooksul plaanib ettevõte hallata vähemalt 30 kitsakerelist lennukit ja 20 mootorit,» lisas ta.

Magnetic MRO on Eesti suurim lennukihooldusettevõte. Tallinna lennujaamas paiknevates angaarides teostab firma baashooldust Boeing 737 ja Airbus 320 lennukitüüpidele ning lennukite värvimist.

Lisaks tegeleb ettevõte lennukihoolduse oskusteabe müügiga, pakub liinihooldusteenust ehk lennukite kiirhooldust nii Eesti kui ka välismaa lennujaamades, vahendab lennuki varuosasid, hooldab lennukikomponente ning toodab ja disainib lennukite interjööre.

Ettevõtte käive kasvas 2019. aasta kolmandas kvartalis aastavõrdluses 64,5 protsenti 26,7 miljoni euroni, puhaskasum tõusis aga 403 000 eurolt 2 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles