Eften ostab airBalticu peahoone Riia lennujaamas

BNS
Copy
AirBalticu peahoone Riia lennujaamas.
AirBalticu peahoone Riia lennujaamas. Foto: New Hanza Capital

Eften Real Estate Fund III AS ostab Riia lennujaamas asuva Air Balticu peahoone ja Riia külje all Ķekavas asuva tootmis- ja laohoone, tehingute kogumaksumus on ligikaudu 15,8 miljonit eurot.

«Air Balticu büroohoone paikneb suurepärases kohas, Balti riikide suurima lennujaama reisiterminali vahetus läheduses. Tulevikus läbib Riia lennujaama Rail Baltic, mis suurendab piirkonna atraktiivsust veelgi. Air Balticu peahoone renoveeriti täielikult 2016. aastal ning praegune üürileping kestab aastani 2026,» ütles Eften Real Estate Fund III ASi juhatuse liige Viljar Arakas pressiteates.

Aastaks 2022 investeerib Riia lennujaam ainuüksi terminali laiendusse üle 45 miljoni euro ning Rail Balticu tarbeks rajatakse uus raudteejaam, teatas Eften.

Ķekavas olev tootmis- ja laohoone Piepilsetas Logistics Centre asub Via Baltica ääres, mis tagab hea juurdepääsu. Kompleksi suurimad rentnikud on Fristads Kansas Production SIA ning Forans SIA.

Kahe hoone omandamise kogusumma on 15,8 miljonit eurot, millest 7,2 miljonit eurot finantseerivad Swedbank ja Luminor. Mõlemad hooned omandab Eften Läti ettevõttelt New Hanza Capital AS.

Kahe projekti keskmine puhastootlus projekti sisenemisel on 7,5 protsenti ning arvestades fikseeritud üürimäära indekseerimisi, tõuseb puhastootlus kolme aasta jooksul 8 protsenti, võrreldes projektide soetusmaksumusega. Arvestades Efteni kontserni investeerimata kapitali hulka – 14 miljonit eurot –, kasutatakse ostuhetkel madalamat pangafinantseerimise määra, mida vajadusel saab hiljem uute projektide korral suurendada.

Tehingud on kavas lõpule viia hiljemalt 28. veebruariks, kui asjaõigusliku lepingu sõlmimise eeltingimused on täidetud.

Fondi portfellist moodustavad praegu 46 protsenti kaubanduspinnad, 27 protsenti logistikapinnad ja 27 protsenti büroohooned. Riikide lõikes on portfellist Leedus 64 protsenti, Eestis 28 protsenti ja Lätis 8 protsenti.

Fondi investeerimisportfelli kuulub praegu 11 objekti: DSV logistikakeskused Tallinnas, Riias ja Vilniuses, ABC Motors ASi müügi- ja teeninduskeskus Tallinnas, Hortese aianduskeskus Laagris ning Tähesaju Hortese aianduskeskus Lasnamäel, Laagri Selver, ärikeskus Evolution Vilniuses, Saulės Miestase kaubanduskeskus Šiauliais ning Laisves 3 ja Ulonų büroohooned Vilniuses.

Eften Real Estate Fund III AS on 2015. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv alternatiivne kinnisvarafond, mille aktsiad on alates 2017. aasta 1. detsembrist noteeritud Nasdaq Balti põhinimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles