Eesti investeerimisfondid jäid eelmisel aastal miinusesse

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius
Joakim Helenius Foto: Liis Treimann

Möödunud aastal ei suutnud positiivset tootlust luua mitte ükski avatud investeerimisfond, selgub Fondikeskuse statistikast.

Kõige vähem langesid LHV Pärsia Lahe fondi (-2,06 protsenti)  ja SEB Ida-Euroopa võlakirjafondi (-2,46 protsenti) ja SEB tasakaalustatud fondifondi  (-2,02 protsenti) osakute hinnad, selgub Fondikeskuse statistikast. Alla kümne protsendi on langenud veel Trigoni Uus Euroopa Väärtusfond (-9,42 protsenti), SEB Dünaamiline Fondifond (-5,55 protsenti), Swedbanki Tasakaalustatud Fondifond (-5,59 protsenti) ja SEB Aktiivne Fondifond (-8,48 protsenti). Ülejäänud kohalike avatud investeerimisfondide negatiivsed tootlused ulatusid kümnetesse protsentidesse.

Kõige suuremad investorite vara põletajad olid Trigon Arenevate Turgude Agrisektori Fond (-49,90 protsenti), Trigon Balkani Fond (-41,26 protsenti), Swedbanki Ida-Euroopa kinnisvarafond (-39,28 protsenti), Swedbanki Kesk-Aasia aktsiafond (-33,45 protsenti), Swedbanki Ida-Euroopa aktsiafond (-31,96 protsenti) ja Trigoni Uus-Euroopa Kasvufond (-31,41 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles