Eesti toetab tuletistehingute maksustamist

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits.

Eesti on seisukohal, et finantstehingute maksu võiks eelkõige kohaldada riskantsematele väärtpaberitehingutele nagu tuletistehingud.

Kindlasti ei peaks maksustama tehinguid pensionifondide osakutega ja ka tehinguid selliste investeerimistoodetega, mis on suunatud pikaajalisemale säästmisele, toonitas Rahandusministeerium E24-le.

Ministeeriumi selgituste kohaselt on Euroopa Liidu töögrupis toimunud sel teemal kaks arutelu. Liikmesriikide seisukohad on erinevad mistõttu on keeruline ennustada kas üldse ja millal kokkuleppele jõutakse. Kui aga mingil kujul kokkuleppele jõutakse, on konkurentsimoonutuste vältimiseks oluline, et finantstehingute maks kehtestataks kõigis EL 27 liikmesriigis korraga ja samal kujul.

Prantsuse president Nicolas Sarkozy teatas reedel, et Prantsusmaa on valmis finantstehingute maksu kehtestama ilma teiste liikmesriikide järele ootamata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles