Eesti eralennufirma läheb Rootsi siseliine lendama

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
NyxAiri lennuk
NyxAiri lennuk Foto: NyxAir

Eesti lennufirma NyxAir hakkab augustis teenindama kolme Rootsi siseliini. Stockholmi Bromma lennujaamast lennatakse Göteborgi, Malmösse ja Ängelholmi.

NyxAir hakkab liine teenindama kolme 50-kohalise Saab 2000-ga. Lennukid on renditud Jetstream Aviation Capitalilt, mis on maailma suurim piirkondlikeks kommertslendudeks mõeldud turbopropellerlennukite rendileandja, teatas NyxAir.

«Teeb rõõmu, et aitame kaasa piirkonna lennutegevuse taaskäivitamisele ning teeme koostööd ambitsioonika lennufirmaga Air Leap,» ütles NyxAiri juht Jaanus Ojamets, lisades, et nad on koos Rootsi partneritega käivitamas erinevate rahvusvaheliste piletimüügisüsteemidega ühendatud piletimüügiplatvormi, et leida võimalusi tegevuse laiendamiseks nii välismaal kui ka Eestis.

Ojamets märkis, et lisaks Skandinaaviale on NyxAiril Jetstream Aviation Capitaliga kavas mitmed projektid Suurbritannias, Saksamaal ja Itaalias. Koostööd Jetstream Aviation Capitaliga aitas käivitada lennukite rendifirma AlandiaAir, mis on NyxAiri esimeste lennukite Saab 340 omanik ja rendileandja.

Rootsis toimuvad NyxAiri edasi-tagasi lennud kaks korda päevas ning igal nädalapäeval, välja arvatud laupäev. Uutele liinidele algas piletimüük täna.

NyxAir on 2017. aastal loodud Eesti erakapitalil põhinev lennuettevõte, mis opereerib regulaar- ja tellimuslende Saab 2000 ja Saab 340 reisilennukitega ning Saab 340 kaubalennukitega. Lisaks Eestile on NyxAir teenindanud lende Euroopas ja Aafrikas.

NyxAiril on Eesti lennuameti väljastatud lennuettevõtja sertifikaat ja hooldusorganisatsiooni sertifikaat ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi väljastatud lennuettevõtja lennutegevusluba reisijate, posti ja/või lasti veoks õhu teel tasu eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles