Nordecon ehitab ligi 50 miljoniga Maarjamõisa linnaku uue etapi (1)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
M-korpus.
M-korpus. Foto: SWECO Projekt AS ja Architecture Workshop Finland Oy / eskiis

Nordecon sõlmis Tartu Ülikooli kliinikumiga 47 miljoni eurose lepingu Maarjamõisa meditsiinilinnaku kolmanda etapi ehitamiseks.

Meditsiinilinnaku kolmandas ehitusjärgus ehitatakse L. Puusepa 8 hoonete kompleksile juurde kaks korpust: M-korpus, millest saab uus lastehaigla, ning uus C-korpus kõrvakliiniku, naistekliiniku perekeskuse ning päevakirurgia jaoks, teatas Nordecon börsile.

Lepingu maksumus on 47,3 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööd algavad juba sel kuul ning kestavad ligikaudu kaks aastat. Nordecon osales hankel ühispakkumisega koos tütarettevõttega Embach Ehitus.

M-korpus hakkab paiknema H-korpuse jätkuna, mahutades kuus maapealset ning kaks maa-alust korrust koos parklaga. Kogu uusehitise brutopinna suurus on ligikaudu 20 000 ruutmeetrit. Uus C-korpus ehitakse nelja maapealse ning ühe maa-aluse korrusega ning kogu korpuse brutopind on ligikaudu 13 600 ruutmeetrit.

Maarjamõisa meditsiinilinnaku uus C-korpus kõrvakliiniku, naistekliiniku perekeskuse ning päevakirurgia jaoks.
Maarjamõisa meditsiinilinnaku uus C-korpus kõrvakliiniku, naistekliiniku perekeskuse ning päevakirurgia jaoks. Foto: SWECO Projekt AS ja Architecture Workshop Finland Oy / eskiis

«Mul on väga hea meel, et oleme jõudnud etappi, mil kliinikumi tervishoiuteenuste taristu täieneb ja mitmekesistub veelgi. Lastehaigla uue hoone ehitamine ning kõrvakliiniku kolimine Maarjamõisa väljale võimaldab senisest enam pakkuda nii patsiendikeskset lähenemist kui ka kaasaegseid töö- ja õppetingimusi kliinikumi töötajatele,» ütles Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse esimehe kohusetäitja Marek Seer.

Nordecon ASi juhatuse esimees Gerd Müller hindab kõrgelt eesootavat objekti. «Tartu Ülikooli kliinikumi tähendust Eesti inimeste tervise hoidmisel ja meie meditsiinivaldkonna arendamisel on võimatu üle hinnata. Tegemist on maailmatasemel ravi- ja õppeasutusega, mis väärib maailmatasemel tingimusi. On suur au ja veelgi suurem vastutus anda oma panus meditsiinilinnaku järgmisse laiendusetappi,» ütles Nordeconi juht Gerd Müller.

Lisaks kahe uue korpuse rajamisele on sõlmitud lepingu osaks ka korpuste ühendamine ning L. Puusepa 8 ja L. Puusepa 6 hoonete vahelise ühendustunneli rajamine.

Ehitusprojekti on koostanud Sweco Projekt AS ja Architecture Workshop Finland OY. Meditsiinilinnaku kolmas ehitusjärk on omakorda eelduseks planeeritavale neljandale ehitusjärgule, mis näeb ette uue hoone rajamist südamekliinikule.

Meditsiinilinnaku kolmanda ehitusjärgu eeldatav kogumaksumus koos seadmete ja muu sisustusega on ligikaudu 70 miljonit eurot, mida kaasrahastab Euroopa Liit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles