USAs arreteeritakse mitu siseinfo kasutamise kahtlusalust

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI.
FBI. Foto: SCANPIX

Föderaalne juurdlusbüroo (FBI) on täna arreteerimas mitut kahtlusalust, keda süüdistatakse siseinfo ebaseaduslikus kasutamises.

Riskifondi Level Global kaasasutaja Anthony Chiasson andis ennast ise üles, ütles Reutersile asjaga kursis olev allikas.

Teiste hulgas on ka Bostonis asuva investeerimisfirma Diamondback Capital Management tehnoloogiasektorite tehingute endine juht Todd Newman.

Tänased arreteerimised on jätkuks 2009. aasta oktoobris alanud kriminaalasjas, milles on juba arreteeritud üle 50 inimese. Enamik neist on mõistetud ka süüdi.

Tuntuim neist on riskifondi Galleon Group asutaja endine miljardär Raj Rajaratnam, kelle mõisteti 11-aastane vanglakaristus. Kohtu all on ka konsultatsioonifirma McKinsey & Co endine juht ning Goldman Sacshi ja Procter & Gamble’i nõukogu liige Rajat Gupta, keda süüdistatakse easeaduslike vihjete andmises Rajaratnam’le.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles