Eestlaste lemmikaktsiad: osta Teslat, müü Tallinna Sadamat

Liina Laks
, reporter
Copy
Kolmanda kvartali jooksul Tesla aktsia hind kahekordistus, jõudes 430 dollari lähedale.
Kolmanda kvartali jooksul Tesla aktsia hind kahekordistus, jõudes 430 dollari lähedale. Foto: SMXRF/starmaxinc.com/Starmax/PA Images

Kolmas kvartal tõi investoritele ja kauplejatele üksjagu närvikõdi: kui suvistel kuudel tõusid USA indeksid nii kiiresti, et ei jõudnud enam järgegi pidada, siis september tõi kaasa languspäevi. Tänaseks võivad kergemalt hingata suuremate tehnoloogiaaktsiate omanikud.

Eesti investorite seas osutusid populaarseks aktsiad, millest kvartali jooksul rohkem juttu oli, suuri üllatajaid leiab nimekirjast vähem.

LHV teatas, et nende klientide seas oli kolmanda kvartali jooksul enim kaubeldud aktsiaks elektriautotootja Tesla, mis augustikuus aktsia lõhki lõi, nii et ühest aktsiast sai viis. Kolmanda kvartali jooksul Tesla aktsia hind kahekordistus, jõudes 430 dollari lähedale. Tänaseks on aktsia veel kümmekond dollarit kallim. Ettevõte teatas septembris, et tahab hankida viis miljardit dollarit lisakapitali.

Swedbankis oli kolmanda kvartali enim ostetud aktsia hoopis Tesla suur konkurent, Hiina elektriautotootja Nio. Kui Tesla aktsia kahekordistus, siis Nio tegi veel suuremat sõitu: kui kvartali alguses sai aktsia kätte üheksa dollariga, siis kvartali lõpuks oli aktsia hind kerkinud 21 dollarile. Financial Times toob positiivse märgina esile Hiina autoturu taastumise ning elektriautodele peaks hoogu andma Pekingi poliitikute püüdlus, et 2025. aastaks oleks iga neljas müüdud auto elektrimootoriga. Tõsi, praegu on Hiina kõige populaarsem elektriauto Tesla Model 3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles