EfTENi uus fond kaasas üle 30 miljoni

BNS
Copy
EfTENi III fondi juht VIljar Arakas aktsionäride koosolekul
EfTENi III fondi juht VIljar Arakas aktsionäride koosolekul Foto: Madis Veltman / Postimees

Baltimaade institutsionaalsed ja professionaalsed investorid paigutasid esimeses finantseerimisringis 33 miljonit eurot uude EfTEN Residential Fundi, mis hakkab investeerima üürimajadesse Balti riikides, eeskätt Lätis ja Leedus.

«Fondi omakapitali kaasamine kulges üle ootuste edukalt ning selle tulemusena oleme valmis alustama järgmisi investeeringuid Balti üürimajade turul,» ütles fondivalitseja EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas pressiteates.

EfTEN Residential Fund on omandanud Tallinnas Kadaka Metsapargis 2021. aasta sügisel valmiva maja, milles on 112 korterit, ning kaasatud kapitaliga plaanib regioonis alustada veel kahe-kolme samaväärse objekti arendamist.

«Kavatseme teha ehitusturu eesootavas madalseisus nii-öelda hulgioste ehk fond hakkab omandama terveid maju, mitte üksikuid kortereid. Projektide geograafilise hajutatuse huvides plaanime fondi teise investeeringu teha Leedus, kus peame juba eelläbirääkimisi,» ütles Arakas.

Arakase sõnul valitses finantseerimisvoorus fondi vastu suur huvi ning järgmistel kordadel on kavas rahuldada suurema hulga jaeinvestorite avaldusi.

Uus fond asutati usaldusfondina ning täisosaniku juhatuse liikmeteks on Viljar Arakas ja Tõnu Uustalu. Investeeringute juhtimisega tegeleb EfTEN Capitali elukondliku kinnisvara valdkonna juht Annika Ole. Fondi investeerimisperiood on viis aastat ning eesmärk on kasutada pangalaenu kuni 50 protsendi ulatuses portfellist.

Fond on asutatud mitteavalikuna ja investeerimisvõimalust pakutakse esialgu ainult kutselistele ja institutsionaalsetele investoritele. Esimese ringi investorid olid enamjaolt varem EfTENi fondidesse investeerinud kutselised ja institutsionaalsed investorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles